Skip to main content

  • Aktuality
Food Festival nabídne ochutnávky i show
Autor: Lenka Blažková|9. srpen 2013
Nabídka měsíce

Labužníci a gurmáni ocení na Food Festivalu nejen speciality pěti hotelových šéfkuchařů, ale také doprovodný program zahrnující několik cooking show, soutěže nebo barmanskou show mistra ČR ve flair bartendingu. Vybranými lahůdkami Luhačovice ožijí už 17. srpna v areálu minigolfu v Jurkovičově aleji v Luhačovicích.

Labužníci a gurmáni ocení na Food Festivalu nejen speciality pěti hotelových šéfkuchařů, ale také doprovodný program zahrnující několik cooking show, soutěže nebo barmanskou show mistra ČR ve flair bartendingu. Vybranými lahůdkami Luhačovice ožijí už 17. srpna v areálu minigolfu v Jurkovičově aleji v Luhačovicích.

Že jste nikdy neslyšeli slovo entomofagie? Nebojte se, nejedná se o žádnou deviaci ale o světově oblíbené pojídání hmyzu. U nás to sice docela běžné není, v Asii a Africe jsou však brouci a žížaly vítanou pochoutkou. Na Food Festivalu se o entomofagii můžete dozvědět více od Petra Žočka. Koho téma neláká, může dát přednost poněkud klasičtější cooking show. Jiří Kudláček má v rukávu tipy na přípravu letních salátů a chutných dresinků, Peter Baboľ z Augustiniánského domu přidá pár rad na správnou grilovačku, o rybách popovídá Petr Stádník, o ústřicích zase Stanislav Zukal z Juliene Culinary Institute. O míchané nápoje se postará David Neumann, který je nejen mistrem ČR ve flair bartendingu, ale také vicemistr Evropy ve stejné disciplíně.

Ti, kteří dávají přednost praxi před teorií, mohou mezi komentovaným vařením a přednáškami ochutnávat speciality pěti hotelů z Luhačovic. Šéfkuchaři si pro vás připravili vytříbená menu, ve kterých najdete dýňové cappuccino, hruškovou polévku, pošírovaného pstruha, paté z drůbežích jatýrek s jablečným chutney i konfitovanou krkovičku. Zapíjet můžete moravskými víny nebo plzeňským pivem. Protože se šéfkuchaři chtějí opravdu vytáhnout, uspořádali mezi sebou malou soutěž o velkou výhru – titul nejlepší hotelové restaurace Resortu Luhačovice v roce 2013. Hodnotit budou sami návštěvníci, vyhraje pouze ten nejlepší.

„Nejsem žádný velký kuchař, proto se nedivím, že některé názvy specialit ani neznám. Těším se, že dokonce ochutnám i nějakého toho brouka při show Martina Žočka, i když si nejsem jistý, jestli je to ta pravá sobotní svačina. Věřím ale, že menu, která si hotely připravily, potěší i ty nejnáročnější. Ostatně Food Festival pořádáme pro všechny, kteří mají rádi dobré jídlo. Mezi ně jistě patří i odborníci z oboru gastronomie, kteří přijdou okouknout práci kolegů," říká Roman Kašpar.

Na své si přijdou i rodiny s menšími dětmi. Drobotinu spíše než stylově naaranžovaná porce na talíři nadchne program Českého animačního teamu, který bude připraven v dětském koutku. Řádit mohou na dětské diskotéce nebo si zahrát oblíbený minigolf přímo v areálu. A aby děti dobře rostly, nebude tu pro ně pramen zdraví z Posázaví ale z Valašska v podobě mléčného baru Mlékárny Valašské Meziříčí. Aby však nepřišli zkrátka ani dospělí účastníci, je připravena večerní afterparty s DJ´s, skupinou Aquastic nebo Tabák - Kabát Revival. Do ranního kuropění je tak možné vytancovat za den nasbírané kalorie.

Food Festival proběhne 17. srpna 2013 v areálu minigolfu v Jurkovičově aleji v Luhačovicích a podrobnější program najdete ZDE

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři