Skip to main content

  • Aktuality
Vánoční jarmark
Autor: Adam Sekanina|9. prosinec 2013
Nabídka měsíce

Tak jako každý rok i letos 6. prosince Městský dům kultury Elektra připravil v Luhačovicích Vánoční jarmark, který měl za úkol přenést všechny zúčastněné do poklidné a pohodové doby klidu a odpočinku spojené s Vánocemi.

Tak jako každý rok i letos 6. prosince Městský dům kultury Elektra připravil v Luhačovicích Vánoční jarmark, který měl za úkol přenést všechny zúčastněné do poklidné a pohodové doby klidu a odpočinku spojené s Vánocemi.

 Každý, kdo šel kolem, se mohl zastavit a nasát trochu vánoční atmosféry. Už klasicky hlavní dění bylo před radnicí na náměstí 28. října. Na náměstí bylo rozmístěno 36 stánků s vánočním punčem, zabijačkou, drobnými dárky a starostenským čajem, kde lidé dobrovolně přispěli občanskému sdružení Korunka Luhačovice celkovou vybranou částkou 16 300 Kč.  K lepší náladě přispěli i účinkující Smíšený pěvecký sbor Leoše Janáčka z Luhačovic, pěvecký sbor Ashira a žáci hudebního oboru ZUŠ Luhačovice. Na programu bylo také pouliční divadlo s 13metrovou loutkou anděla, které muselo být z důvodu nepříznivého, větrného počasí přesunuto za kino Elektra. Městem prošel více než 50 členný průvod andělů, který připravil dům dětí a mládeže.  Dále bylo v plném proudu i dění v městské galerii, kde byly ukázky 11 řemesel a samozřejmě s možností zakoupení nějakého originálního dárku. Spolu s řemesly se v galerii také konala výstava betlémů vyrobených školami z Luhačovic i okolí. „Jsem velmi spokojena, že byl o tuto akci takový zájem a návštěvníky neodradilo ani studené počasí. Trošku nás mrzí, že jsme z důvodu bezpečnosti diváků ve větru nemohli našeho krásného anděla pustit přímo na náměstí, ale zaplněný prostor za kinem a velké množství spokojených dětí hrdě si odnášejících vločky štěstí od anděla, nám zklamání vynahradilo. Velmi pozitivně hodnotím také předvádění řemesel v galerii Elektra, které v průběhu dne navštívilo více než 870 lidí. Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kdo se na organizaci jarmarku podíleli i všem účinkujícím, dá se říct, že i přes nepřízeň počasí se nám všem jarmark moc povedl,"zhodnotila ředitelka Městského domu kultury Elektra Hana Slováková.

Vánoční jarmark na náměstí byl slavnostně ukončen starostou Františkem Hubáčkem a následným rozsvícením vánočního stromu a ohňostrojem. Lidé se potom mohli přejít ohřát do kostela svaté rodiny, kde se konal Benefiční koncert pro Charitu.

run_function('hash','po-modules-photogallery','14264','global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes('777'); $wc['id']=(($GLOBALS['interpret']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes('14264'); $wc['unique_id']=(($GLOBALS['interpret']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc['function_id']='po-modules-photogallery';','a:0:{}'); ?>
Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři