Skip to main content

  • Aktuality
Svatováclavský jarmark provázelo babí léto
Autor: Nikola Synek|29. září 2014
Nabídka měsíce

Oslavy svátku svatého Václava potěšily v neděli osmadvacátého září stovky obyvatel a návštěvníků Luhačovic.

Oslavy svátku svatého Václava potěšily v neděli osmadvacátého září stovky obyvatel a návštěvníků Luhačovic.

Svatováclavský jarmark, který provázelo příjemné počasí babího léta, příchozím nabídl hudební vystoupení, představení komediantů, ale také například ukázky chovu dravých ptáků Stanice ochrany fauny z Hluku. Nechyběly samozřejmě krajové speciality, dobré pití a řemeslné výrobky, které si bylo možné pořídit u stánků řemeslného jarmarku na náměstí 28. října.
„V programu byla připravena také řada zajímavých akcí pro děti. Jednak nejrůznější hry přichystané Domem dětí a mládeže Luhačovice, nebo divadlo určené také mladému publiku," poznamenala ředitelka pořádajícího Městského kulturního domu Elektra Hana Slováková. Oproti původně avizovanému souboru, který musel odříci kvůli nemoci hlavního protagonisty, ale své umění předvedlo rovněž skvělé Divadlo Kufr z Brna. „Jeho představitelky Adéla Kratochvílová a Dáša Trávníková nabídly atraktivní podívanou, při které nechyběla žonglérská klaunérie ani vystoupení na chůdách," přiblížila dramaturgyně akce Regina Bittová.
Na své si ale přišli také milovníci hudby. „Před domem kultury si totiž mohli užít vystoupení skupin Aquastic, No Ticketos, Ashira a Kohlib i Smíšeného pěveckého sboru Leoše Janáčka," doplnila ředitelka Slováková. Součástí oslav svátku patrona české země byly i mše konané v kostele Svaté rodiny nebo představení v místním kině.
run_function('hash','po-modules-photogallery','49894','global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes('931'); $wc['id']=(($GLOBALS['interpret']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes('49894'); $wc['unique_id']=(($GLOBALS['interpret']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc['function_id']='po-modules-photogallery';','a:0:{}'); ?>

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři