Skip to main content

  • Aktuality
Zámecká galerie nabídne ve své kavárně divadlo i hudbu
Autor: Nikola Synek|30. září 2014
Nabídka měsíce

Divadlo jednoho herce, klavírní recitál a společný adventní koncert akordeonistky a loutnisty nabídne během podzimu kavárna Zámecké galerie v Luhačovicích.

Divadlo jednoho herce, klavírní recitál a společný adventní koncert akordeonistky a loutnisty nabídne během podzimu kavárna Zámecké galerie v Luhačovicích.

„Už v létě jsme poskytli prostor kavárny pro autorské čtení v rámci festivalu Luhovaný Vincent. Teď půjde o programy hudební a divadlo," nastínil vedoucí Zámecké galerie Martin Přílučík.

Úvodní večer bude patřit v pátek 17. října od 19 hodin divadlu jednoho herce. Ve hře Tereza se představí Barbora Vacková, herečka Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Hra pojednává o atraktivní dívce, v jejímž životě se postupně ukazuje, že vše není tak růžové, jak se na první pohled zdá. Komedie, která nabízí sérii mnoha hereckých poloh je doplněna songy písničkářky Radůzy v interpretaci Barbory Vackové.
Dalším programem bude v sobotu 22. listopadu vystoupení nazvané Antonín Fajt solo: In Between. Podvečerní vystoupení Antonína Fajta představí od 17 hodin klavírní improvizace a interpretace mírně narušené africkými rytmy. Zazní i variace na moravské písně, skladby Leoše Janáčka a balady Billa Evanse.
„Třetím programem bude v sobotu 13. prosince adventní koncert, na kterém vystoupí Jitka Baštová, hrající na akordeon spolu s loutnistou Jindřichem Mackem," doplnil Přílučík. Pásmo nazvané Poslán jest od Boha anděl... nabídne zajímavou hudbu pro adventní období včetně několika písní v instrumentální úpravě pro netradiční duo.
Vstupné na jednotlivé hodinové programy je stokoruna a lístky lze pořídit v Zámecké galerii nebo Městském informačním centru Luhačovice. „Návštěvníci naší kavárny jistě ocení, že u nás mohou nejen posedět a potěšit se prohlídkou řady kvalitních obrazů, ale také si budou moci užít zajímavý a hodnotný kulturní zážitek z dalších oblastí umění. Věřím, že o nabízené akce bude zájem a budeme na ně v budoucnu moci navázat další kulturní nabídkou," uzavřel Přílučík.

 

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři