Skip to main content

  • Aktuality
Srpen nabídne další z luhačovických festivalů, tentokrát divadelní
Autor: Nikola Synek|3. srpen 2015
Nabídka měsíce

Blíží se další ročník Divadelních Luhačovic, přehlídky komorní divadelní tvorby, která se uskuteční v Luhačovicích již po sedmnácté. 

Blíží se další ročník Divadelních Luhačovic, přehlídky komorní divadelní tvorby, která se uskuteční v Luhačovicích již po sedmnácté. 

Festival konaný ve dnech 16. – 22. srpna nabídne šest večerních představení a k tomu další doprovodné akce. Divákům své herecké umění předvedou například Božidara Turzonovová, Daniela Kolářová, Miroslav Etzler, nebo herci uherskohradišťského Slováckého divadla. Jako obvykle bude mít celá akce i tentokrát svého kmotra, letos tedy kmotru. Vloni byl kmotrem festivalu Saša Rašilov, letos ho v této roli vystřídá herečka Zuzana Kocúriková, která se s kolegy ze Slovenského národního divadla také představí 18. srpna ve hře Ilúzie.

„Od začátku na festivalu střídáme kmotry ze Slovenska a z Česka. Snažíme se tak i posilovat dobré vztahy, vždyť z Luhačovic je na Slovensko jen kousek,“ poznamenala ředitelka festivalu Ladislava Hašková. Stejně jako v České republice je i u východních sousedů řada skvělých herců, přesto však prý volba kmotra není jednoduchá. „Hledáme ty, které dostatečně znají i lidé v ČR. Jsou i skvělí herci, které třeba na Slovensku všichni znají, ale u nás by mnohým jejich jméno nic neřeklo. Zároveň pravidelně střídáme v roli kmotrů muže a ženy, proto letos padla volba na dámu, skvělou herečku Zuzanu Kocúrikovou,“ vysvětlila Hašková.

První akcí, kterou festival nabídne, je v neděli 16. srpna odpolední vernisáž v hale Vincentka. Otevřena zde bude výstava věnovaná blížící se jubilejní 70. sezóně zlínského Městského divadla. Prvním divadelní představení poté předvedou v pondělí večer studenti ateliéru muzikálového herectví brněnské JAMU. Sehrají hru nazvanou PA – PAPAPA – PA – PA. Jako všechna další představení se koná v Lázeňském divadle a začíná v 19:30. Úterý bude patřit již zmiňovanému představení Ilúzie, středa pak Divadlu v Rytířské Praha, se hrou Smlouva. Ve čtvrtek 20. srpna na publikum čeká představení podle A.P. Čechova Nějak se to zvrtlo, v nastudování Divadla Viola Praha. Publikum v něm uvidí například Taťjanu Medveckou nebo Jaromíra Medunu. Další členové tohoto divadlatohoto budou k vidění v pátek ve hře Commedia finita.  Přehlídku uzavře sobotní hra Studna světců v provedení Slováckého divadla.

V rámci doprovodných akcí návštěvníci festivalu ani tentokrát nepřijdou o zajímavé besedy.

Ve středu 19. srpna vystoupí Jan Cimický se svým povídáním o zajímavých a slavných lidech, které poznal cestou životem v programu „Jak jsem je poznal…“, v pátek 21. srpna se lidé mohou setkat s kmotrou festivalu Zuzanou Kocúrikovou. U obou besed, které začínají shodně v 15 hodin ve Společenském domě nebude chybět stejně jako u dalšího programu ani prezident festivalu Miloslav Mejzlík.

 

Plakát Program

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři