Skip to main content

  • Aktuality
Říjen nabízí v Luhačovicích řadu zajímavých koncertů
Autor: Nikola Synek|2. říjen 2015
Nabídka měsíce

Hned několik známých interpretů se svým koncertem představí během října publiku v Luhačovicích. 

Hned několik známých interpretů se svým koncertem představí během října publiku v Luhačovicích. 

Lidem, kteří mají rádi alternativní scénu, se nabízejí rozmanitá vystoupení chystaná v luhačovické Sokolovně. V pátek 2. října tam zahraje hudebník známý jako Záviš. O tom, že jeho vystoupení jsou velmi osobitá, svědčí i to, že tato básnická a kytarová osobnost je nazývána také „knížetem pornofolku“.

„Na koncertě Záviše se také představí a bude pokřtěn nový videoklip metalové skupiny Forrest Jump nazvaný Opratě. Tuto píseň znají posluchači mnoha rockově orientovaných rádií. Forrest Jump spolu se Závišem tak nabídnou zajímavé snoubení hudebních žánrů,“ poznamenal Lubomír Ferdus, který hudební akce v sokolovně organizuje.

Sobota 10. října bude pak patřit v sokolovně koncertu pražského folkrockového harmonikáře Jima Čerta. O týden později, 17. října, se na stejném místě představí folková legenda Jaroslav Hutka. Muzikant, který za minulého režimu emigroval a byl jednou z nejvýznamnějších postav uměleckého světa, které provázely Sametovou revoluci v roce 1989. Navrátivší se Hutka tehdy vystupoval na nejrůznějších demonstracích, které přerod k demokracii provázely. Před několika lety pak vzbudila rozporuplné ohlasy jeho píseň Udavač z Těšína, kritika namířená proti rovněž známému písničkáři Jarkovi Nohavicovi.

K folku má blízko i Lucie Redlová. Muzikantka, která si našla své místo na hudební scéně u nás i v zahraničí vystoupí v sokolovně v pátek 23. 10. Při zmínce o této interpretce se mnohým jistě vybaví známé úsloví, že jablko nepadá daleko od stromu. Jde totiž o dceru dnes již legendárního folkrockového barda Vlasty Redla.

Říjen v sokolovně uzavře 31.10. koncert tří kapel: No Breins, The Knnes a DneskaNe.

Posluchače, kteří preferují spíše hlavní hudební proud, měl původně v říjnu potěšit galakoncert popové hvězdy Báry Basikové spolu se souborem Romano stilo ensemble v kulturním domě Elektra. Plánované vystoupení, které se mělo konat v neděli 25. října, ale bylo vzhledem ke zdravotní indispozici ze strany interpretů odvoláno. 

 

PROGRAM KONCERTŮ V SOKOLOVNĚ

Plakát koncertů v sokolovně         

PLAKÁT KONCERTU ZÁVIŠE

Plakát na koncert Záviše

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři