Skip to main content

  • Aktuality
Motocykly značky Jawa zaplnily Luhačovice
Autor: Olga Skovajsová|2. září 2013
Nabídka měsíce

Poslední srpnový víkend se do Luhačovic sjeli nadšenci motoristického sportu. V sobotu 31. srpna se tu konal už šestý sraz jawistů po sedmdesáti letech.

Poslední srpnový víkend se do Luhačovic sjeli nadšenci motoristického sportu. V sobotu 31. srpna se tu konal už šestý sraz jawistů po sedmdesáti letech.

Ten první sraz se uskutečnil v roce 1933. Po sedmdesátileté přestávce se v roce 2003 opět Jawy vrátily do Luhačovic. Letošní ročník zaznamenal rekordní počet motocyklů. Bylo jich napočítáno 330. Zaregistrovat se přišlo 198 účastníků. Jízda spanilosti byla dlouhá 20 km. Poté byly rozdány diplomy pro nejmladšího účastníka (17 let), pro nejstaršího účastníka (83 let). Nejvzdálenější účastník přijel z Liberce. Nejvzdálenější zahraniční účastník přijel ze slovenské Prievidze. Další diplomy putovaly do rukou majitelů unikátního stroje, dobového oblečení, nejkrásnější Jawy a čestnému účastníku.

„Luhačovice se staly srdeční záležitostí, jak majitelů motocyklů, tak příznivců motocyklového sportu. Tito lidé se rádi setkávají a hovoří o motocyklech. Luhačovice jsou celorepublikově největším jawáckým srazem," vysvětlil Miroslav Nakládal, hlavní organizátor srazu.

Organizátoři z Jawa klubu Luhačovice se nechali inspirovat na srazu jawistů v Německu a vystavili dva motocykly v „nálezovém stavu".  Zpestřením byla výstava závodních speciálů.

run_function('hash','po-modules-photogallery','13798','global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes('716'); $wc['id']=(($GLOBALS['interpret']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes('13798'); $wc['unique_id']=(($GLOBALS['interpret']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc['function_id']='po-modules-photogallery';','a:0:{}'); ?>
Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři