Skip to main content

  • Aktuality
Rozhovor s Martinem Zichou, trenérem týmu A mužů FK Luhačovice
Autor: Adam Sekanina|17. prosinec 2013
Nabídka měsíce

Hodnocení podzimních soutěží fotbalového mužstva A FK Luhačovice.

Hodnocení podzimních soutěží fotbalového mužstva A FK Luhačovice.

Jak byste zhodnotil uplynulou podzimní část sezony?

Já myslím, že průběh této půlsezony hodnotíme velice kladně, umístili jsme se na první příčce krajského přeboru, tak podle nás to hodnotíme velmi dobře.

Jaké byly změny oproti loňské sezóně?

Tak změny nebyly více méně žádné. Spíš ten tým je dlouhodobě pohromadě, déle spolu. Doplnili jsme to mladými kluky, kteří přišli z mládeže, takže já v tom nevidím žádnou velkou změnu.

Čemu dáváte zásluhy, že jste na prvním místě v tabulce?

Tak já myslím, že ten tým pracuje dlouhodobě pohromadě. Snažíme se dobře doplnit kádr. Tak spíš to vidím dlouhodobou prací. Tu soutěž hrajeme déle jak 10 let, tak i soupeře už dobře známe. Teď už i díky internetu můžeme sledovat zápasy soupeře. Tak to nám může taky víc pomoct přečíst jeho hru. Vidím víc věcí, které nám pomohli dostat se na první pozici v tabulce.

Přichází zimní příprava na jarní část, jak ta bude probíhat?

Zimní příprava u nás už je taková klasická. Trénujeme většinou v Luhačovicích, máme umělou trávu, máme halu, tak využíváme tady místní podmínky. Uvidíme, jestli v našem rozpočtu najdeme nějaké finanční prostředky na nějaké soustředění, ale není to naší prioritou. Spíš chceme tady pozvat zase soupeře a hrát tady přes zimní přípravu. To přípravné období chceme být tady v Luhačovicích.

S jakými ambicemi půjde tým do jarní části?

My máme ambice udržet se určitě na prvním místě, co nejdéle to půjde. Já bych osobně i s mým kolegou trenérským rád tuto soutěž vyhrál. Uvidíme, co bude v našich možnostech, protože ne všechny zápasy jsme byli lepší, většinu zápasů jsme vyhráli o gól. Tak uvidíme v průběhu sezóny, jak se nám bude dařit.

S prvním místem je taky spojený postup do vyšší ligy, jaké jsou záměry ohledně postupu?

Já osobně i s mým kolegou bychom si to přáli, ale už je to asi i o té stránce finanční, protože i ten rozpočet se musí navýšit. Nevím, jestli by to v dnešní době zvládl ten náš klub finančně. Je tam víc aspektů, jako je cestování, rozhodčím se zvýší platy, hráčům bychom taky měli dát nějaké peníze, tak nevím, jestli by tohle ten klub chtěl. Já osobně bych si to přál.

Plánujete do jarní části sezóny nějaké změny, co se týče kádru nebo taktiky?

Spíš chceme doplnit kádr, už jsme se bavili o tom i s trenéry mládeže, že bychom chtěli zkusit některé kluky z mládeže, protože máme tam šikovné kluky, nebo i kluky z okolí, ale nějaké velké jména z okolí nebo za peníze, tak to určitě ne. Spíš chceme využít tu základnu, co máme v Luhačovicích, protože je myslím dostatečná na to. Ještě chceme oslovit kluky z okolí, které znám já, když jsem trénoval mládež, kteří, si myslím, že by nám mohli pomoct.

Stále hrajete na umělé trávě, jsou nějaké plány do budoucna, zda přejít na normální trávník, nebo jestli v tom vidíte třeba výhodu oproti ostatním týmům?

Myslím, že už taková doba umělé trávy, kdy jsme toho využívali, je už dávno pryč, protože umělou trávu má v tomto krajském přeboru asi polovina manšaftů, tak ta pomoc od té umělé trávy, že na to nikdo není zvyklý, je už dávno pryč. Já osobně bych preferoval živou trávu a i co mám zprávy od ostatních klubů, tak ta klasická tráva je lepší pro tělo. S tou umělou trávou vznikají komplikace s kotníky, s koleny a se zády. Kluci tímto trpí, tak já osobně preferuju klasickou živou trávu.

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři