Skip to main content

  • Aktuality
Florbalový turnaj starších žáků Želechovice nad Dřevnicí – O pohár starosty obce
Autor: Jan Tomala|11. únor 2015
Nabídka měsíce

V sobotu 7. 2. 2015 se tým starších žáků DDM Luhačovice zúčastnil dalšího z florbalových turnajů. V našem úvodním utkání jsme poměřili síly s výborně technicky vybaveným a střelecky naladěným týmem z Halenkovic. 

V sobotu 7. 2. 2015 se tým starších žáků DDM Luhačovice zúčastnil dalšího z florbalových turnajů. V našem úvodním utkání jsme poměřili síly s výborně technicky vybaveným a střelecky naladěným týmem z Halenkovic. 

Našemu týmu se nedařilo vyrovnat se s menšími rozměry tělocvičny a příliš kontaktní hře. V zápase jsme neustále dotahovali skóre. Díky vstřeleným brankám Ladislava Kurtina a Jakuba Pláška jsme byli stále ve hře. Bohužel zápas jsme nedokázali udržet a v závěru utkání Halenkovice vstřelili rozhodující gól. Výsledek utkání 2:3.

Do dalšího zápasu jsme nastoupili jako vyměnění. Dva góly zaznamenané Laďou Kurtinem a Danielem Plškem nás poslaly do vedení. Z naší strany přišlo několik zaváhání, které žáci Želechovic dokázali potrestat a vyrovnali na 2:2. Závěrečný hvizd se neblížil. V poslední minutě utkání domácí tým povzbuzovaný diváky vstřelil ještě jednu branku. Výsledek utkání opět 2:3.
Dalším soupeřem byl tým ze ZŠ Okružní Zlín. Doufali jsme, že ukořistíme nějaký ten bodík. Vývoj utkání vypadal znamenitě. Naši hráči vyprodukovali několik desítek střel. V polovině utkání byl ale stav stále 0:0. Do druhé půle jsme vstoupili s podobným tlakem. Hostující brankař a obrana = vozová hradba. Všechny naše pokusy ohrozit soupeřovu bránu, se vracely zpět na hokejky našich obránců. Z jednoho z mála průniků soupeře k naší brance vytěžili maximum a to vedoucí gól. Výsledek utkání 0:1.
V době kdy si všichni soupeři mysleli, že jsou naše zbraně složeny, přišlo utkání s týmem SK Snipers Slavičín. Utkání, kdy žádný z hráčů nevypustí ani jeden souboj. Ano bylo to derby, které nás konečně dostalo do turnaje. Gólový čich předvedl Jakub Plášek a jeho dvě branky znamenaly, že jsme byli opět v turnaji. Výsledek utkání 2:1.
V kabině bylo cítit odhodlání do dalšího zápasu. Nelehký a doposud dobře hrající tým na turnaji, to byl DDM Astra Zlín, náš poslední soupeř. Zápas měl svižné tempo. Začali jsme dobře. Několik našich útoků ještě obrana soupeře přestála. Nádherná akce, v koncovce kapitán Plášek. Nemohlo to znamenat nic jiného než vedoucí gól. Celý zápas jsme působili větším sebevědomím. V posledních dvou minutách zápasu nám ubývaly síly. Zlín se nadechl k závěrečnému tlaku. Čaroděj v naší bráně Michal Hyžík nedopustil změnu ve skóre. Vítězství jsme si již vzít nenechali. Výsledek utkání 1:0.

 

I přes úvodní nezdary jsme odváželi umístění na stupních vítězů - bronzové medaile za třetí místo. 
Sestava starších žáků týmu DDM Luhačovice: Jakub Plášek, Michal Hyžík – G, Roman Máčala, Robert Prekop, Daniel Plšek, Petr Janča, Ladislav Kurtin.

 

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři