Skip to main content

  • Aktuality
FK Luhačovice – Vigantice 4:1 (2:1)
Autor: Jan Jelínek|27. duben 2015
Nabídka měsíce

První jarní domácí zápas na přírodní trávě Luhačovice zvládly. Soupeř z Vigantic, který svá poslední dvě utkání vyhrál, přijel oslaben o zkušeného Kučeru a bylo to znát.

První jarní domácí zápas na přírodní trávě Luhačovice zvládly. Soupeř z Vigantic, který svá poslední dvě utkání vyhrál, přijel oslaben o zkušeného Kučeru a bylo to znát.

V první půli domácí hrozili hlavně z křídelních prostor. Kdy hlavně agilní Heger zkoušel hned několik míčů zakroutit před soupeřovu branku. V 16. minutě se Luhačovice dočkaly první branky. Míč vyvezl Talaš, kapitán Červenka našel krásnou křižnou přihrávkou nabíhajícího Hegera na pravé straně, ten neomylně našel Talaše na zadní tyči 1:0. Chvíli poté domácí mohli náskok navýšit, bohužel Heger míč netrefil ideálně.

Vigantice se snažili postupným útokem překonat naši pozornou obranu, dostali se ovšem jen do zakončení ze střední vzdálenosti. Ve 42. minutě si za obranu naběhl David Červenka a nekompromisně uklidil skákající míč do sítě. Radost z branky netrvala dlouho. Vigantice využily nekoncentrovanosti domácích, a ve 44. minutě snížili na 2:1 zásluhou Štreita. V 45. minutě rozehrál pohlednou akci výborně hrající Kalus, prostrčil míč na Bernátka, ten před padajícím brankářem hostů předložil míč vedle sebe Davidovi Červenkovi, který neměl problém uklidit míč do sítě. Bohužel radost byla předčasná, praporek rozhodčího signalizoval nesmyslný ofsajd. Do kabiny se šlo tedy za stavu 2:1.
I do druhé půle vkročili domácí aktivně. Heger hned v úvodu našel Davida Červenku, ten v těžké pozici trefil tyč. Chvíli poté Heger zakončoval, brankař hostů však bravurně vyrazil na roh. Poté Vigantice začaly tlačit, vybojovaly několik rohových kopů a jednu vyloženou šanci, kterou však pohrdly. Domácí včas uklidnil Coufalík, který svým prvním gólem v krajském přeboru zvýšil na 3:1. Luhačovice třetí brankou převzaly otěže zápasu pevně do svých rukou a snažily se navýšit své vedení. V 72. minutě po centru Polácha mohl skórovat Heger na zadní tyči, ale nedal. Čtvrt hodiny před koncem se dočkal svého druhého gólu David Červenka, který si počíhal na zadní tyči na centrovaný míč Peška. Konečný stav tedy 4:1.

Branky: Talaš, Červenka David 2x, Coufalík – Štreit

Sestava Luhačovice: Kořenek Jakub, Pešek, Talaš, Coufalík, Kořenek Jan (80. Man), Heger, Kalus, Červenka O. "K", Polách, Bernátek (61. Zámorský), Červenka David (83. Svobodu)
Sestava Vigantice: Slovák, Řepka, Chumchal, Barabáš, Kožušník "K", Křiva, Štreit, Vlčan, Vašek, Kulišťák, Macíček

Hodnocení Tr. FKL: Dnes jsme podali kvalitní soustředěný výkon. Aktivní hrou jsme šli výhře naproti. Soupeře jsme pouštěli do hry jen ojediněle. Když už to vypadalo na jejich tlak, utl jej Coufalík třetí brankou. Musím pochválit aktivního Hegera, který byl téměř u všeho podstatného a Bernátka, který nastoupil s velkými bolestmi. Oba odvedli kus práce. Ještě víc mě však těší kolektivní výkon, nasazení a chuť zvítězit.

 

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři