Skip to main content

  • Aktuality
U Luhačovic se pojedou automobilové závody
Autor: Nikola Synek|15. kvě 2015
Nabídka měsíce

Fanoušci automobilového sportu zamíří v neděli 17. května k Luhačovicím. Na úseku silnice mezi luhačovickou místní částí Řetechov a Ludkovicemi se totiž pojede 26. ročník slalomového závodu.

Fanoušci automobilového sportu zamíří v neděli 17. května k Luhačovicím. Na úseku silnice mezi luhačovickou místní částí Řetechov a Ludkovicemi se totiž pojede 26. ročník slalomového závodu.

 Tento autoslalom se koná jako určitá předzvěst slavné Barum rally, která se ve Zlínském kraji uskuteční tradičně v srpnu. Slalomový závod pro nejširší pole účastníků se pojede na trati, která kopíruje část trasy jedné z rychlostních zkoušek Barum rally. Pořadatel AK Rallye Zlín na umožňuje kromě ostřílených závodníků vyzkoušet si trať soutěže i široké veřejnosti. Dokonce až tři účastníci se mohou klidně střídat během automobilového zápolení na jednom voze, nebo naopak jeden závodník může startovat se dvěma různými automobily.
„Závodník potřebuje vlastně jen helmu. Do slalomu může nastoupit jak s plnohodnotným závodním speciálem, tak s běžným automobilem či dokonce s vozidlem bez technického průkazu. V takovém případě ale vůz musí splňovat alespoň základní bezpečnostní kritéria, která v místě závodu při přejímce posoudí technický komisař," uvedl Jan Regner, ředitel zlínského autoslalomu. Startovné včetně pojištění činí přijatelných 770 korun, v případě více jezdců na společném voze se částka ještě snižuje na 725 korun. Případní zájemci si mohou podrobné informace najít na webu www.autoslalom.cz, kde jsou ke stažení zvláštní ustanovení či přihláška, ale možnost zaregistrovat se do závodu ale bude také přímo na místě v den závodu do 9:30. Pořadatelé pro letošek připravili prodlouženou trať, kterou každý z účastníků absolvuje minimálně třikrát.
„Stejně jako v minulém roce bude slalom využívat část rychlostní zkoušky Biskupice známé z Barum rally. Tentokrát jsme však trať prodloužili a využili také silnici vedoucí od Ludkovic. Slalom tak bude obsahovat několik nových atraktivních zatáček. U křižovatky, nedaleko místa loňského startu, se trať napojí na již známý úsek a závodníky zavede až na kopec k Řetechovu. Prodloužená trať bude měřit celkem 1750 metrů," nastíni Regner.
Zatímco fanoušci automobilového sportu si přijdou na své, řidiči, kteří se budou v neděli pohybovat kolem Luhačovic, musí pamatovat na to, že kvůli závodům bude úsek silnice u Řetechova pro běžnou dopravu uzavřen, a to v době od 7 do 17 hodin.

 

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři