Skip to main content

  • Aktuality
Jaké bylo soustředění luhačovických fotbalistů a jak vidí cíle týmu pro jaro trenér Jelínek?
Autor: Nikola Synek|11. březen 2016
Nabídka měsíce

Fotbalisté FK Luhačovice měli za sebou po prvním březnovém víkendu nejen značnou část zimní přípravy, ale čerstvě také víkendové soustředění ve Štítné nad Vláří.

Fotbalisté FK Luhačovice měli za sebou po prvním březnovém víkendu nejen značnou část zimní přípravy, ale čerstvě také víkendové soustředění ve Štítné nad Vláří.

„Proběhlo dle plánu. Stihli jsme toho poměrně dost. V prvním dnu kluci podstoupili zátěžový trénink a přípravné utkání proti Mladcové. Večer jsme měli TE-TA poradu s videoukázkou,“ vyjmenoval po návratu ze soutředění trenér A-týmu FK Luhačovice Jan Jelínek. Druhý den pak pokračovali fotbalisté ráno taktickým tréninkem. „Odpoledne následovalo tréninkové utkání proti Štítné nad Vláří „B“ a  na závěr dne videorozbor přípravného zápasu TJ Nafta Gbely. V neděli již bylo jen regenerační vyběhání a odjezd domů. Kluky musím pochválit za přístup a ochotu se zlepšovat,“ popsal trenér Jelínek.

S dosavadní zimní přípravou, která soustředěním ale ještě neskončila, byl celkem spokojený.

„Za námi máme všeobecnou přípravu, nyní se dostáváme do fáze zlepšovaní detailů a taktiky. Jen bych si představoval v některých dnech vyšší tréninkovou docházku. Následující měsíc už budeme vše směřovat k úvodu sezóny. Čekají nás kvalitní soupeři a na to se těším,“ komentoval Jelínek.

Jasné už byly i určité změny ve složení týmu pro jaro.

„Zatím máme jednu posilu do A týmu. Jedná se o Lukáše Pantálka. Měl by nahradit na kraji obrany díru po odchodu Radima Peška, který je na studijním pobytu v zahraničí. O dalším hráči se ještě jedná, nebudu však nic prozrazovat,“ poznamenal trenér.

Po podzimní části je v krajském přeboru tým FK Luhačovické na devátém místě mezi osmým Fryštákem a desátou Chropyní. Soutěž vede Holešov. V prvním jarním zápase se v sobotu 2. dubna luhačovičtí utkají na domácím hřišti se Slušovicemi. Chystá trenér na první jarní zápas na soupeře něco výrazněji nového?

„Moc změn nebude, jsme v soutěži kdy na velké změny není čas a prostor. Kádr mi zůstal celkem v celku. A s hráči jsem spokojen. Pracujeme tedy na slabinách, které se projevily v první polovině sezóny. Změny v sestavě možná budou, ty se však nejprve dozvědí hráči před úvodním zápasem,“ naznačil Jelínek. Přiblížil také, čemu se mimo jiné chce s týmem ještě intenzivněji věnovat. „Musíme zapracovat na koncentraci po celých 90 minut utkání,“ poznamenal trenér.

Jak přesně dopadne první jarní zápas si tipnout nechtěl, ale je optimista. „Věřím, že skončí pro náš tým vítězně,“ sdělil Jelínek. Jasné má ale cíle pro jarní část soutěže. „Myslím si, že náš tým i předvedená hra nepatří na aktuální pozici v tabulce. Cíle jsou tedy jasné. Lépe zvládat dobře rozehrané zápasy a jít tabulkou nahoru,“ míní trenér.

V Luhačovicích působí jako trenér áčka přibližně rok. Jak své dosavadní úsilí zde hodnotí?

„Pro mě je to určitě velká škola, sbírám mnoho cenných zkušeností. Výsledkově je to zatím jak na rozbouřeném moři, takže pořád je na čem pracovat. Hodnotit mou práci však musí jiní,“ pousmál se Jelínek. Do lázeňského města přišel trénovat ze Zlína, kde pracuje pro tamní prvoligový fotbalový klub. Jak moc se liší jeho práce ve Zlíně a v Luhačovicích?

„Ve Zlíně mám rozmanitou práci, jako asistent pomáhám připravovat rezervu Zlína. U tréninku víceméně vypomáhám. Jako silový trenér se zase snažím zlepšovat kluky z U19.  A ještě vedu individuální tréninky pro zraněné hráče, pomáhám jim tak vrátit se na trávník (aktuálně Honza Stuchlík),“ přiblížil Jelínek. V Luhačovicích si naopak Jelínek sám připravuje tréninkový proces i skladbu tréninků. „Vedu tréninky, zápasy, jsem odpovědný za výsledky A-týmu. V B-týmu zase vypomáhám jako hráč. Také se snažím napomáhat trenérům v tvorbě koncepce FK Luhačovice. Pravidelně se všichni trenéři setkáváme a řešíme co v daných kategoriích zlepšit,“ vysvětlil trenér. A v čem je pro něj práce v Luhačovicích nejnáročnější? „Jsem docela výbušný člověk a je pro mě psychicky náročné, když se nedaří vše tak, jak má. Hledám pak varianty, jak z toho ven. Člověk někdy nespí, pořád přemýšlí nad fotbalem. To ale zná každý trenér, v žádném případě si nechci stěžovat,“ uvedl Jelínek. Podstatné je podle něj i to, že v Luhačovicích musí umět i rychle operativně reagovat na nutnou změnu v tréninku. „Musím umět improvizovat. Například mám nachystaný trénink pro tolik a tolik hráčů. Ovšem na poslední chvíli se mi někdo omluví a už to nesedí. Musím tedy rychle reagovat, aby neutrpěla kvalita tréninku a kluky to bavilo,“ doplnil Jelínek. Jak se podaří luhačovickému áčku první jarní zápas pod jeho vedením, se snadno dozvědí ti, kdo se přijdou 2. dubna od 15 hodin podívat do centra Radostova.  

Další fotky ze soustředění lze najít na facebooku luhačovického fotbalového klubu na:

https://www.facebook.com/FKLuhacovice/

 

 

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři