Skip to main content

  • Aktuality
Hasiči z Řetechova a Kraj? Brambora!
Autor: Michal Máčala|15. srpen 2016
Nabídka měsíce
Sobota, 6. srpna, 6:00. Družstvo mužů ze Sboru dobrovolných hasičů z Řetechova odjíždí směr Hulín s odhodláním vybojovat co nejlepší umístění v Krajském kole požárního sportu v roce 2016.
Sobota, 6. srpna, 6:00. Družstvo mužů ze Sboru dobrovolných hasičů z Řetechova odjíždí směr Hulín s odhodláním vybojovat co nejlepší umístění v Krajském kole požárního sportu v roce 2016.

Po necelé hodině jízdy se kompletní, 10-ti členné, družstvo ocitá v Hulíně, kde nás vítá krásné sportoviště s atletickým oválem, na kterém se utká devět nejlepších družstev Zlínského kraje v kategoriích Muži a Ženy o jediné postupové místo na Mistrovství ČR v požárním sportu.

Po nezbytných formalitách, jako jsou kontrola totožnosti soutěžích, kontrola a převážení nářadí pro jednotlivé disciplíny, se řadí všichni soutěžící na slavnostní nástup, při kterém je soutěž oficiálně zahájena.

Odbíjí devátá hodina a to je pro všechny znamením, že začíná první soutěžní disciplína - Běh na 4x100m s překážkami. Na Krajském kole PS se oproti Okresnímu kolu PS liší trať především v tom, že na prvním úseku štafety není překážka „okno", ale „domek", který je nutno překonat pomocí žebříku. Naše štafeta startuje ve třetím rozběhu a počíná si výborně! Časomíra se zastavuje na prozatím nejlepším čase - 61:19! - což je pro nás zatím maximum, na které se nám kdy podařilo dosáhnout. Během dalších rozběhů náš čas překonávají další tři soutěžní družstva a tak nám po první disciplíně patří průběžná čtvrtá příčka. Výborný začátek soutěže!
Po skončení všech zbývajících rozběhů je trať pořadateli přestavěna na druhou soutěžní disciplínu - Běh 100m s překážkami. I při této disciplíně je oproti Okresnímu kolu jeden rozdíl - do hodnocení disciplíny se nezapočítávají tři nejlepší časy jednotlivých soutěžících, ale rovnou časů šest! Při prvním kole se nám příliš nedaří a téměř každý dokončuje svůj běh s nějakou chybičkou a není spokojen s dosaženým časem. Druhé kolo se nese v duchu zlepšení časů z kola prvního a vlévá nám přece jen více optimismu do žil před vyvěšením výsledků z této disciplíny. Nakonec součet časů stačí pouze na čtvrtou příčku v rámci této disciplíny.
Čas na hodinách se již přehoupl do sobotního odpoledne a na nás čeká poslední, královská, disciplína požárního sportu - požární útok, při kterém se jde na nástřikové terče. Drobné zdržení na koši a z toho plynoucí „pomalá voda" pro nás znamenají zastavení časomíry na hodnotě 28:37. V rámci disciplíny jsme snad ani nemohli dopadnout jinak - opět, pro nás už symbolická - čtvrtá pozice.
V konečném hodnocení Krajské kola PS v roce 2016 obsazuje družstvo Mužů SDH Řetechov čtvrtou příčku, kterou lze ,i přes prvotní zklamání všech členů družstva, považovat za velký úspěch. Zároveň je to pro nás obrovská motivace - víme na čem zapracovat a co nadále zlepšovat. Příští rok se o „bednu" budeme rvát ještě víc!
Závěrem děkujeme všem, kteří jak nás, tak naše družstvo žen, jakýmkoliv způsobem během tohoto roku podporovali. Zvláštní dík patří fanouškům, kteří vážili cestu a podpořili nás přímo v Hulíně. Ještě jednou díky a příští rok na některé z postupových soutěží na viděnou!

Složení družstva na Krajském kole PS v roce 2016: Abrhám Pavel, Jahoda Jiří, Jurák Ondřej, Kuchař Josef, Máčala Michal, Máčala Tomáš, Skovajsa Jaroslav, Talášek Jakub, Zábojník Petr, Zápeca Pavel. Trenér družstva: Tvarůžek František

FOTOGALERIE (Zdroj snímků: strycekpoli.rajce.net)

run_function('hash','po-modules-photogallery','54241','global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(\'1235\'); $wc[\'id\']=(($GLOBALS[\'interpret\']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(\'54241\'); $wc[\'unique_id\']=(($GLOBALS[\'interpret\']->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[\'function_id\']=\'po-modules-photogallery\';','a:0:{}'); ?>

 

  

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři