Skip to main content

  • Aktuality
Report z víkendových kuželkářských utkání
Autor: Vlastimil Červenka|2. říjen 2017
Nabídka měsíce
Opět pokračovaly kuželkářské soutěže. A jak se v nich dařilo zástupcům Luhačovic?
Opět pokračovaly kuželkářské soutěže. A jak se v nich dařilo zástupcům Luhačovic?

Interliga 4. kolo
Ve druhém domácím utkání Interligy jsme hostili družstvo ŠK Modranka. Soupeř si odvezl body z pražské kuželny a se stejným záměrem přijel i k nám. Jenže my jsme si další zaváhání doma dovolit nemohli, a tak v mírně pozměněné sestavě, ale s jasným odhodláním, jsme vykročili k zisku bodů. Tentokrát jsme začínali s dvojicí Rosťa Gorecký, Martin Vaněk, za hosty Pažitný, Dolnák. Rosťa nedal Pažitnému žádnou šanci, zvítězil na všech drahách, v dorážce porazil 235 kuželek a celkově 630 proti 604 kuželkám soupeře. Martin první dráhu zahrál tak, jak jsme si představovali, porazil 168 kuželek, soupeř 144. Pak se trochu trápil na čtyřce, kde nechal soupeře nadechnout, ale další dvě dráhy vyhrál, celkem porazil 620 kuželek, soupeř se zastavil na 595. Dva body a pohodlný náskok v poražených kuželkách dával klid pro druhou dvojici ve složení Tomáš Molek, Radek Polách. Proti nim nastoupili za hosty Ležovič s Jankovičem. Tomáš začal jako minulý týden, do plných nedokázal držet uličku, v dorážce se trápil a tak ho po 28 hodech vystřídal Filip Lekeš. Ten druhou dráhu vyhrál, i na dalších bojoval, ale vítězství si v pohodě hrající Ležovič vzít už nenechal. Filip nahrál celkem 572 a to na soupeřových 594 nestačilo. To Radek svou klidnou a přesnou hrou hlavně v dorážce, kdy porazil 235 kuželek, nedal soupeři žádnou šanci ani pomyslet na vyrovnaný průběh duelu. Vyhrál na všech drahách a nejvyšším výkonem v celém utkání 634 kuželek, doslova soupeře deklasoval, ten se protrápil jen k 556 poraženým kuželkám, což byl naopak nejnižší výkon. Ve finále nastupovali Jirka Mrlík s Michalem Markusem, soupeř vsadil na Beránka s Mikulíkem. Jirka hrál dobře do plných, když porazil 400 kuželek, v dorážce už mu to nešlo tak jak by si přál. Toho Beránek využil a právě v dorážce Jirku přehrával, v konečném součtu porazil 597 kuželek, Jirka jen 561, druhý bod pro hosty. Ve druhém duelu Michal jasně vyhrál první dvě dráhy, pak trochu polevil, soupeř toto zaváhání využil, zpřesnil hru a začal z náskoku ukrajovat, ale Michal si vítězství už pohlídal, po posledním hodu svítilo na ukazateli u jeho jména 606, kdežto soupeř měl jen 569 poražených kuželek. Vítězství 6:2, poměr poražených kuželek 3623:3515.

2.KLŽ
TJ Sokol Luhačovice – HKK Olomouc 1:7
Ženy nevstoupily do nového ročníku zrovna šťastnou nohou, po nepřesvědčivém výkonu přenechaly body hráčkám hostujícího HKK. O nejvyšší výkon se podělily Monika Hubíková spolu se střídající Ludmilou Pančochovou, spolu porazily 545 kuželek.

Jmdivize
KK Moravská Slávia Brno „B" – TJ Sokol Luhačovice 7:1
Naše „béčko" opět prohrálo na venkovní kuželně, tentokrát na Moravské Slávii. Nejlepším naším hráčem byl Jirka Konečný, který uhrál jediný bod, když porazil 514 kuželek.

Pozvánka:
Sobota 7.10. od 09:00 TJ Sokol Luhačovice „B" – KK Orel Telnice

Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři