Skip to main content

  • Aktuality
Zimní příprava fotbalistů v plném proudu
Autor: Nikola Synek|11. únor 2019
Nabídka měsíce
V plném proudu je zimní příprava luhačovických fotbalistů, která začala na přelomu ledna a února. V prvním týdnu absolvovali borci FK Luhačovice 3 tréninkové jednoty i úspěšný tápas s Bohunicemi.
V plném proudu je zimní příprava luhačovických fotbalistů, která začala na přelomu ledna a února. V prvním týdnu absolvovali borci FK Luhačovice 3 tréninkové jednoty i úspěšný tápas s Bohunicemi.
"Přípravu jsme teprve začali. Máme za sebou první týden v němž jsme odehráli úvodní přátelské utkání. Čeká nás ještě 5 kvalitních soupeřů a tradiční herní soustředění ve Štítné nad Vláří," nastínil 5. února další plány trenér A-týmu Jan Jelínek.   
 
A na co se v přípravě klub zejména zaměřil?
 
"Především na kondici a zábavu. Jsme amatéři, tak nás ta dřina musí bavit. Správné týmové nastavení dokáže eliminovat některé nedostatky ve hře," vyvětlil Jelínek.
 
Jak dodal, zatím se v zimní pauze nedělaly žádné změny v kádru FK Luhačovice. Ovšem příchod případných posil nevyloučil. "Vše je ještě otevřené. Jednáme o možných posilách, ale jsme teprve na začátku přípravy. Moc tlačit na pilu nepotřebujeme, kádr máme stabilizovaný," podotkl trenér. 
 
Po podzimní části jsou Luhačovice s 29 body na slibném 3. místě tabulky krajského přeboru, s minimálním odstupem na vedoucí celek Brumova, který má 31 bodů, a druhé skaštice (30bodů). 
 
"Podzimní část se nám vydařila bodově. Myslím, že ztráta 2 body na první místo je zanedbatelná. Problém vidím v přístupu některých hráčů, v tom musíme přidat. Pokud se nám to podaří, jistě budeme nepříjemným soupeřem v boji o čelo tabulky," komentoval Jelínek
 
A jaké jsou hlavní cíle jara?
"Cíl je stejný jako u všech týmu v soutěži, každý chce přece vyhrát. My to nemáme jinak. Nejtěžší bude udržet stabilní sestavu, je to pro nás dlouhodobý problém. Prakticky v každém zápase hrajeme v jiné sestavě, naše forma tak nemůže být optimální. Pokud se nám podaří tohle, pak máme šanci na mety nejvyšší," komentoval Jelínek. 
 
Uvidíme, jak to z jara půjde luhačovickým fotbalistům v ostrých zápasech, první dvě přípravná utkání skončila zcela zrdcadlově opačným výsledkem. V prvním luhačovičtí díky gólům M. Pavlíčka, O. Červenky a Postavy porazili  TJ Tatran Bohunice 3:1. Ve druhém zápase však za Luhačovice skóroval pouze jednou Postava, kdežto hostující Přerov nasázel do luhačovické sítě tři góly, takže výsledek utkání dopadl poměrem 1:3. Uvidíme, jak se povede v dalších přípravných zápasech, ale především, jak se bude pak dařit při ostrých střetnutích krajského přeboru. A tým FK Luhačovice zahájí jarní část přeboru 23. března venkovním utkáním na hřišti vedoucího Brumova, první domácí střetnutí čeká hráče lázeňského města 30.3. proti Juřince.
Nabídka měsíce
Doporučené články


Hlavní partneři